Conferinţa Naţionala a Federatiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din Romania(FEDCR)

In perioada, 16-17 martie 2012, la Hotel Mara, din Sinaia, a avut loc Conferinţa Naţionala a Federatiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din Romania(FEDCR).

Conferinta a fost organizata cu prilejul implinirii unui an de la inceperea implementarii proiectului: „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a partenerilor sociali din domeniul culturii scrise- DECULT”, cofinantat din Fondul Social European, prin AMPOSDRU.

Conferinta a fost organizată de Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România împreună cu partenerii săi din proiect, Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii, Asociaţia Patronală „AGORA”, Asociaţia Publicaţiilor Literare şi a Editurilor din România şi Uniunea Editorilor din România.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea capacităţii instituţionale a partenerilor sociali din domeniul culturii scrise în vederea îmbunătăţirii dialogului social. Proiectul urmăreşte dezvoltarea capacităţii instituţionale a FEDCR pentru a a sigura reprezentativitatea corespunzătoare a asociaţiilor componente şi implicit a membrilor acestora, editori şi difuzori de carte, faţă de autorităţi. Proiectul vizează promovarea şi consolidarea iniţiativelor FEDCR în exercitarea dialogului social şi întărirea capacităţii acestuia de a dezvolta şi menţine parteneriate atât la nivel naţional cât şi european, cu structuri similare.

În cadrul conferinţei, vineri, incepand cu ora 14, a fost prezentat stadiul de realizare a activitatilor in cadrul proiectului DECULT si au fost prezentate  urmatoarele prelegeri: „ Starea culturii”, susţinută de scriitorul Vasile Ernu; „E-book”, susţinută de lectorul Paul Balogh (ReadFwd).

Sambata, incepand cu ora 9,30, au  avut loc prelegerile: „Libraria virtuală”, susţinută de lector Dan Gîrtan (Editura Aramis) şi „Orientare şi consiliere profesională, analiza SWOT personală”, susţinută de lector Gelu Ioghen (Editura Vox).

Evenimentul a fost urmat de o sesiune de întrebări şi discuţii.

Advertisement

Go to Smartblog Theme Options -> Ad Management to enter your ad code (300x250)

No comments yet.

Leave a Comment