Dosar de presa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presă – Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România

Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:10 Mihai Mălaimare şi Teatrul Masca se alătură evenimentelor din campania ‘România, citeşte!’Săptămâna aceasta a avut loc la Târgovişte evenimentul ‘Citeşte cu mine Legendele Olimpului!’, primul dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor din cadrul campaniei naţionale de promovare a lecturii ‘România, citeşte!’. Elevii au fost invitaţi prin intermediul lecturii la o călătorie fantastică în lumea zeilor olimpieni. Statuile vivante ale Teatrului Masca întruchipând personaje desprinse parcă din paginile carţilor i-au încântat pe micuţi. Mihai Mălaimare (Directorul Teatrului Masca), Luminiţa Preda (Inspector şcolar General), Adrian Ţuţuianu (preşedintele Consiliului Judeţean), Emilian Rusu (Prefect) şi Lucia Ovezea (preşedintele Federaţiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România, iniţiatorul campaniei) au subliniat importanţa lecturii în educarea şi formarea celor mici. ‘Am primit cu bucurie propunerea de a ne alătura campaniei ‘România, citeşte!’. Fie că vorbim despre actorii care se pregătesc să joace un rol pe scena teatrului sau despre copiii care se pregătesc să îşi joace propriul rol pe marea scenă a lumii numită viaţă, pe ambii lectura îi formează, îi îndrumă, îi defineşte. Acum, mai mult ca oricând este nevoie de valori, de principii, de repere! România, citeşte!’ ne îndrumă Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca. ‘Citeşte cu mine Legendele Olimpului!’ este primul dintr-o serie de evenimente ce se vor desfăşura la nivel naţional în cadrul campaniei ‘România, citeşte!’. Campania va cuprinde lansări de carte, concursuri de lectură, lecturi publice, conferinţe şi alte evenimente culturale.

Campania “România, citeşte!” a debutat la Târgovişte şi va continua cu un concurs de lectură

Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România, iniţiatorul campaniei “România, citeşte!”  împreună cu autorităţile jdeţene vor organiza la Târgovişte în luna noiembrie un concurs de lectură pentru elevii claselor a IV-a la care sunt invitate să participe toate şcolile din oraş. Regulamentul concursului va fi afişat pe www.fedcr.ro la începutul lunii noiembrie iar înscrierile se vor face la sediul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa.

Seria evenimentelor dedicate copiilor a debutat săptămâna aceasta la Târgovişte cu evenimentul  “Citeşte cu mine Legendele Olimpului!”. Elevii au fost invitaţi prin intermediul lecturii la o călătorie fantastică în lumea zeilor olimpieni. Statuile vivante ale Teatrului Masca întruchipând personaje desprinse parcă din paginile carţilor i-au incantat pe micuţi.

Mihai Mălaimare (Directorul Teatrului Masca), Luminiţa Preda (Inspector Şcolar General), Adrian Ţuţuianu (Preşedintele Consiliului Judeţean), Emilian Rusu (Prefect) şi Lucia Ovezea (Preşedintele Federatiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România) au subliniat importanţa lecturii în educarea şi formarea celor mici.

Am primit cu bucurie propunerea de a ne alătura campaniei “România, citeşte!. Fie că vorbim despre actorii care se pregătesc să joace un rol pe scena teatrului sau despre copiii care se pregătesc să işi joace propriul rol pe marea scenă a lumii numită viaţă, pe ambii lectura îi formează, îi îndrumă, îi defineşte. Acum, mai mult ca oricând este nevoie de valori, de principii, de repere! România, citeşte!” ne îndrumă Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.