Proiecte

 

“Romania, citeste!, un proiect ambitios de promovare a lecturii

 

 

Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte din Romania (FEDCR) demareaza in aceasta toamna campania nationala de promovare a lecturii “Romania, citeste!”, menita sa incurajeze lectura in randul publicului larg.

 

“Fiecare carte citita deschide o fereastra in suflet. Doar cartile pot oferi raspunsuri la intrebarile esentiale care ne framanta. Ele ne conduc intr-un refugiu plin de farmec din viata cotidiana, intr-un loc unde ne putem construi propria lume. Astfel putem deveni mai buni, mai fericiti, mai bogati dupa fiecare intalnire cu cartea…”Romania, citeste!” un indemn catre imbogatire spirituala, o cale care odata urmata va transforma realitatea din alb si negru intr-un tinut plin de culoare”, declara Lucia Ovezea, presedinte al FEDCR

In contextul actual in care piata de carte din Romania este plasata pe ultimul loc in cadrul tarilor din UE, organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra lecturii ca motor de dezvoltare personala si sociala. Semnalul de alarma care a dus la initierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arata ca 22% dintre romani nu citesc nicio carte, in timp ce unul din cinci romani citeste doar o carte pe an.

Campania va include concursuri, lecturi publice, lansari de carte dar si o serie de evenimente complexe organizate in Bucuresti, Arad, Campina, Targoviste, Galati, Craiova, Brasov si va beneficia de sprijinul a numeroase institutii de cultura si a autoritatilor.

Campanie initiata de: Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte din Romania

Parteneri: Consiliul National al Audiovizualului, Teatrul Masca, Editura Nemira

Parteneri media: Radio RFI, Radio Bucuresti, Romania Libera, Academia Catavencu, Ring, Centrul Vechi, Curierul National, Zile si Nopti, Yorick, Port.ro, PR Wave, Revista Accente, Woman2Woman.ro, Pradvertising.ro

 

 

COMPEDIT – „Creşterea competitivităţii economice prin orientarea profesională, calificarea si recalificarea persoanelor angajate din sectorul editorial”
Este primul proiect important finanţat din fonduri europene care se adresează sectorului editorial din România. Considerăm că, în condiţiile economice actuale, o astfel de iniţiativă vine atât în sprijinul angajaţilor, ajutându-i să se dezvolte ca profesionişti de nivel european, cât şi în întâmpinarea editurilor care vor fi susținute indirect, beneficiind de colaboratori mai bine pregătiţi profesional.

Urmărind evoluţia economică în general, constatăm că piaţa muncii devine din ce în ce mai competitivă. Angajaţii sunt obligaţi să ţină pasul cu această situaţie dinamică. Calificarea şi recalificarea încep să devină instrumente esenţiale pentru păstrarea şi creşterea calităţii muncii şi performanţelor editurilor şi companiilor din sectorul editorial. E timpul ca formarea profesională continuă să contribuie la această performanţă, şi asta dorim să realizăm.

 

DECULT  „Dezvoltarea capacitatii institutionale a partenerilor sociali din domeniul culturii scrise”
Obiectivul generalal proiectului il constituie dezvoltarea capacitatii institutionale a partenerilor sociali din domeniul culturii scrise in vederea imbunatatirii dialogului social. Proiectul urmareste dezvoltarea capacitatii institutionale a FEDCR pentru a asigura reprezentarea corespunzatoare a asociatiilor componente si implicit a membrilor acestora, editori si difuzori de carte, fata de autoritati. Proiectul vizeaza promovarea si consolidarea initiativelor FEDCR in exercitarea dialogului social si intarirea capacitatii acestuia de a dezvolta si mentine parteneriate atat la nivel national cat si european, cu structuri similare.

Obiectivele specifice care vor fi atinse in urma derularii activitatilor proiectului in toata tara, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare, constau in informarea mediului de afaceri cu privire la activitatea FEDCR, stimulandu-se interesul companiilor locale de a deveni membre ale asociatiilor componente.