Invitatie inscriere

 

 

 

sigla1  
ASOCIAŢIA DIFUZORILOR ŞI EDITORILOR – PATRONAT AL CĂRŢII 
Str. Petru Maior, nr.32, sector 1, Bucureşti,
Tel: 0748146300; e-mail: lucia.ovezea@yahoo.com; http: www.adepc.ro
Cod Fiscal: 9365310, Cont IBAN: RO67 BACX 0000 0012 4915 9000; UniCredit Bank-Sucursala Domenii

 

Dragi colegi,

În numele Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii vă facem invitaţia de a deveni unul dintre membrii săi.

În afara scopurilor sale generale, înscrise în statut vă oferim câteva argumente care ar putea să vă determine să luaţi această hotărâre:

  • Asociaţia este prezenta în fiecare an cu stand propriu la târgurile Gaudeanus Carte de Învăţătură şi Bookfest. În standul asociaţiei editurile membre pot trimite spre vânzare un număr de aproximativ 10-20 de titluri. De asemenea, membrii asociaţiei pot închiria în nume propriu o secţiune din standul ADEPC beneficiind de amplasamentul acestuia şi de costuri reduse, în situatia în care nu doresc să se înscrie independent. Membrii interesaţi, pot organiza lansări, prezentări de carte în cadrul târgurilor, care sunt înscrise în programul de manifestări al acestora.
  • ADEPC este coorganizator al Concursului de creație literară(proză scurtă) „Nicolae Velea”și al Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”.
  • La sediul asociaţiei functionează Centrul de formare profesională COMPEDIT care asigură cursuri de formare profesională în câteva meserii specifice domeniului editorial şi cursuri de perfecţionare în domenii de interes. De asemenea, un frumos spatiu de 75mp dotat cu simeză și pianină îi așteaptă pe membri pentru organizarea de evenimente (lansări, prezentări carte, alte activitați cultural-artistice).
  • ADEPC a obţinut în mai multe ocazii fonduri europene pentru susţinerea unor proiecte între care menţionam “Creşterea competitivităţii economice prin orientarea profesională, calificarea şi recalificarea persoanelor angajate din sectorul editorial”,”Campania România citește-mă! “. Colectivul de management al asociaţiei va acţiona în continuare pentru atragerea de foduri şi poate acorda asistenţă membrilor interesaţi în nume propriu, în această chestiune sau poate deveni un partener eligibil în parteneriat cu membrii săi pentru dezvoltarea de proiecte comune.
  • Anual, ADEPC participă la întrunirea asociaţiilor de editori pentru impărţirea între acestea a sumelor colectate pentru copia privată, conform prevederilor Legii 8/1996. Criteriul de împărţire al acestor sume este până în prezent numarul de titluri editate anual de membrii fiecărei asociaţii. Conform hotărârilor luate de membrii, aceste sume revin în proporţie de 25-40% membrilor şi se împart proporţional cu numarul de ISBN-uri utilizate în anul respectiv.
  • Cotizaţia de membru este de 200 lei/an şi se depune sub formă de carte. Fondul de carte astfel obţinut este folosit de ADEPC pentru sponsorizarea diferitelor manifestări culturale.

În speranţa că aceste argumente sunt convingătoare aşteptăm răspunsul dvs. şi vă stăm la dispoziţie cu orice alte informaţii pe care le consideraţi necesare.

Preşedinte

Lucia Ovezea

Va invitam sa completati adeziunea de aici  pentru a deveni membru ADEPC