Despre noi

Despre noi

Asociatia Difuzorilor si Editorilor – Patronat al Cartii a fost infiintata in anul 1996.

Formata la inceput preponderent din distribuitori de carte si-a schimbat structura in timp astfel incat in 2019  numără 51 membri dintre care 43 edituri şi 8 societăţi de distribuţie carte.

Este o asociatie care îsi propune abordarea unei viziuni cat mai largi de colaborare între toate entităţile ce marcheaza drumul cartii (autori, editori, difuzori de carte).

ADEPC sprijina creatia literara fiind coorganizator al Concursului national de proza Nicolae Velea si al Concursului national de poezie Radu Carneci.

ADEPC isi propune sa promoveze cartea si lectura prin continuarea programelor initiate deja, asa cum sunt Festivalul Carte si Arte si campania de promovarea lecturii Romania citeste!

Asociatia sprijina dezvoltarea profesionala in domeniul editorial prin organizarea de diferite cursuri de specializare.

 

PRESEDINTE

Lucia Ovezea- Editura VOX 2000

CONSILIUL PERMANENT:

Nicolae Roșu- Editura BETTA- Vicepresedinte:

Crina Decuseara Bocșan- ASOCIATIA CULTURALA IULIA HAȘDEU

Cornelia Macarie- INKASPRINT

Denisa Aldea- Editura PLANETA ZEN- Cenzor

 

Donați 2% pentru ADEPC!

 

Daca realizati venituri în România si doriti sa sustineti in mod direct activitatea asociatiei noastre puteti direcționa catre noi 2% din impozitul pe venit.

În situaţia in care aveţi venituri din salarii, trebuie să completaţi cererea 230( privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual).

Dacă aveţi venituri din alte surse decât salarii (profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor etc.) trebuie să completaţi declarația 200( privind veniturile realizate in România).

Atât în cazul cererii 230 cât şi în cazul formularului 200, chenarul dedicat sumei ce urmează a fi direcţionate nu se completează, urmând a fi completat de către funcţionarii Administraţiilor Financiare.

Datele de identificare

Asociatia Difuzorilor si Editorilor-Patronat al Cartii(ADEPC)

Codul de identificare fiscală: 9365310

Contul: RO67 BACX 0000 0012 4915 9000 deschis la Unicredit